2020-08-19
有次行朗豪坊頂層見到呢間天幕下的💛漢堡店🍔有3大張梳化座位望落非常chill,上食評網望左下食物相同menu覺得唔錯就入去幫襯🍴 而當日就好好彩有得坐梳化位,未食已經開心左先😝******************************墨西哥風味雜錦沙律🥗 ($88)配料有大蝦🦐、牛油果切片🥑、奇異果粒🥝、粟米粒🌽同墨西哥香腸,大蝦🦐烤得過熟食落偏乾,而沙律油醋唔太夠,感覺齋食沙律菜咁味道好寡😂 份量唔多,價錢同漢堡包一樣感覺唔太抵食🙅🏻♀️-✨煎牛柳條墨西哥芝士夾餅🌮 ($48/1;$88/2)墨西哥餅皮可選軟皮或脆皮,個人認為夾餡既話軟皮係最好食既❤️ 牛柳條上桌時仲係熱辣辣,用左孜然粉作調味好有食緊蒙古烤肉串既感覺,但係味道就偏濃未必人人接受到🙈 而夾餅配上清新既牛油果莎莎醬同酸忌廉,加埋牛柳條一齊食非常惹味,不過食既時候要小心d餡料會跌晒出黎🤣-🍴漢堡包+奶昔套餐✨ 德州燒烤牛肉漢堡🐮🍔($88)呢度漢堡包🍔既size比較細隻,而呢款漢堡配料就有漢堡扒、煙肉🥓、炸洋蔥圈🧅、芝士🧀同生菜🥬漢堡包外脆內軟,食落帶有幾分牛油香氣🧈 至於漢堡扒就偏薄身,比較乾同唔夠juicy🧐 最特別係
而當日就好好彩有得坐梳化位,未食已經開心左先😝
墨西哥風味雜錦沙律🥗 ($88)
✨煎牛柳條墨西哥芝士夾餅🌮 ($48/1;$88/2)
🍴漢堡包+奶昔套餐
✨ 德州燒烤牛肉漢堡🐮🍔($88)
漢堡包外脆內軟,食落帶有幾分牛油香氣🧈 至於漢堡扒就偏薄身,比較乾同唔夠juicy🧐 最特別係有洋蔥圈,可以過下食炸野口癮🤣
✨是日精選奶昔/瑪格麗特套餐🍹🍟 (+$66)
漢堡包有3個升級套餐可以揀,價錢分別係$36、$56同$66,同樣配薯條🍟同酸青瓜🥒,只係飲品🍹唔同
係menu見到呢度既奶昔幾吸睛,正價要50蚊杯所以套餐係最抵食🤑 當日既精選奶昔係pina colada,用左椰子雪糕🥥🍦同菠蘿🍍一齊打成奶昔,面頭加上忌廉,味道飲落好夏日😋
粗薯條🍟剛炸起夠晒新鮮,而酸青瓜就最岩解膩👍🏻
👧🏻人均消費:$150–$200
😋味道指數:3/5
💰抵食指數:3/5
🪑環境指數:3.5/5
💁🏻♀️服務指數:3/5
👍🏻再訪指數:3/5
📍Texas Burger
地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊12樓1A號舖
⏰營業時間:12:00–22:00 (Mon–Thu & Public Holiday);
12:00–22:30 (Fri–Sun)