2018-12-26
呢排天氣咁凍,緊係要去圍爐取下暖啦。今次黎旺角試呢間韓燒放題!其實之前已試同同事食過,佢同普通既韓燒有少少唔同,佢舖面相對較細,所以人無咁多的,無咁大壓迫感,舒服d!呢個場既裝修同氣氛相當年輕,一入門口已經係好強既泡菜音樂,睇住兩個大電視不斷播住泡菜mv,胃口都好d!不過傾計就要大聲d啦!我認為一間韓燒好定壞,係有3樣野需要考慮既,首先係"架餐"。呢間running燒爐具新淨,夾呀,油樽呀無油淋淋既感覺,佢既吸油煙機亦相當強勁,最正係臨走前可以用佢地提供既消臭噴霧噴一噴,即刻咩味都無哂其次就係佢既"醃料",食韓燒,我就係個廚師!好唔好食就係睇佢既肉醃得夠唔夠,入唔入味,係呢個全部冰鮮急凍既年代,d肉都無話新唔新鮮。我幾鐘意佢既辣味醃料,少少辣零舍開胃,加上自由斟既蒜油豉油,夠哂滿足!另外仲有大量飲品選擇,唔驚口渴!第三就係服務,可能鋪仔細細既關係,人手好足夠,除左落單上菜快之外,職員都好貼心,換鐵板故之然唔會托手踭,甚至見到我地燒唔掂,主動問我地換過個好唔好,值得一讚!另外,佢地都有提供蘿蔔比我地做簡單既清潔,當堂襟玩好多。綜合呢3點,我絕對推薦大家食呢間韓燒,另外佢既小食都好豐富,泡
綜合呢3點,我絕對推薦大家食呢間韓燒,另外佢既小食都好豐富,泡菜,水冷麵,炸雞等一應俱全,我絕對會一戰再戰!