平時好少入天水圍,今日經過果邊就順便去埋天水圍食晚飯,見到呢間——🏮天鳥居酒屋🏮係食日本野又有壽司刺身又有串燒幾吸引,裏面嘅卡位空間好大,坐得舒適,牆身仲有好多酒作為裝飾,幾有日本居酒屋嘅氛圍🤩._./ 刺身 /🦪|生蠔-配檸檬角|🦪呢個幾抵食$12隻,而且食落口好新鮮,而且每隻生蠔都可以俾你揀配檸檬🍋定醬✨·🐟|希靈魚刺身 |🐟希靈魚厚砌大大舊好有口感😳•🍣/ 壽司 /🍣壽司嘅種類選擇豐富,而且佢仲會有手卷可以選擇,我就揀揀吓揀咗好多款都想食嘅壽司,壽司上面嘅材料都係滿滿的,食到好滿足呀😋·芝士蟹籽壽司黃金蟹膏鮮帶子壽司三文魚籽壽司火灸左口魚背壽司黑松露鮮帶子壽司三文魚壽司碎蔥三文魚壽司吉列炸蝦壽司•/ 串燒 /🐥|串燒雞軟骨|🐥呢度嘅串燒都好吸引,黎到居酒屋梗係要點返串試下啦,串燒好夠味,滿滿嘅調味粉係串燒面頭,辣辣地好正💕
._.
/ 刺身 /
🦪|生蠔-配檸檬角|🦪
🐟|希靈魚刺身 |🐟
希靈魚厚砌大大舊好有口感😳

🍣/ 壽司 /🍣
壽司嘅種類選擇豐富,而且佢仲會有手卷可以選擇,我就揀揀吓揀咗好多款都想食嘅壽司壽司上面嘅材料都係滿滿的,食到好滿足呀😋
芝士蟹籽壽司
黃金蟹膏鮮帶子壽司