2023-09-25 1170 瀏覽
天水圍既地道朋友約在係佢哋之前去過既日本料理,話呢道抵食又坐得舒服。平時晚上七點已經好多人等位,所以我哋三個約早兩個鐘頭,食返個早晚餐,慢慢聚下舊啦!餐廳環境就好此置身日本嘅居酒屋咁樣,有好多燈籠,打卡一流!啲座位都算坐得舒服嘅!牛油果軟殼蟹沙律 $86芝麻醬同埋柚子汁淋咗喺牛油果同埋火箭菜蕃茄沙律上面🥑,令到整體嘅味道清新左,中和左軟殼蟹嘅油炸熱氣感覺。軟殼蟹有三件份量,啱晒我哋三個每人一件share食。鍾意個沙律夠新鮮。呢度嘅推介美食蒲燒鰻魚朴菜飯(配面豉湯)朋友推介呢個鰻魚飯,個鰻魚大大塊,燒汁淋上去好香口又好食,飯嘅份量好多,我哋三個食都覺得好足夠。個飯有荷葉飯嘅味道。串焼免浴雞肉(2串)$29雞肉似肉餅嘅感覺,有燒汁同埋煎得好香。推介美食串燒菠蘿 $22菠蘿水份鎖住咗,燒得啱啱好!千葉鳥御前定食 $118定食有湯,有手卷,仲有刺身同埋小食,都幾抵食!朋友仲話食壽司配檸檬可樂就好正!呢個蔬菜京蔥串燒都幾特別推介美食生牛肉手打烏冬 $59牛肉份量都幾多,烏冬柔軟。蝦蝦笑 🤭吉列蝦炸春卷要趁熱食,天婦羅炸蝦好趣口,春卷好食!三個人食咗四百幾蚊,仲要食物質素高,份量都幾足料,所以住喺

牛油果軟殼蟹沙律 $86

呢度嘅推介美食

蒲燒鰻魚朴菜飯(配面豉湯)

串焼免浴雞肉(2串)$29
雞肉似肉餅嘅感覺,有燒汁同埋煎得好香。

串燒菠蘿 $22
菠蘿水份鎖住咗,燒得啱啱好!

千葉鳥御前定食 $118

呢個蔬菜京蔥串燒都幾特別

生牛肉手打烏冬 $59
牛肉份量都幾多,烏冬柔軟。
蝦蝦笑 🤭吉列蝦炸春卷
要趁熱食,天婦羅炸蝦好趣口,春卷好食!

三個人食咗四百幾蚊,仲要食物質素高,份量都幾足料,所以住喺天水圍嘅朋友話嚟過呢度食幾次
都仲想再食

• 牛油果軟殼蟹沙律