2020-06-03 67 瀏覽
如果係大西北食日本野,9成9都會去元朗食,不過朋友話佢屋企附近都有檔唔錯,於是就跟佢去試下鋪頭位置好方便,輕鐵站落車,行入商場入面就係,門面睇落唔算好大間,但係入到去先發現原來別有洞天好多食肆都會因為疫情而整左唔同款式既口罩袋,呢款設計得幾有特別午市menu黎講都幾多選擇,價錢就比普通食肆高少少。最後朋友決定叫個雞扒定食,我就叫左個壽司盛配迷你牛肉烏冬,另外就叫多一份餃子麵豉湯同平時日本餐廳飲到既差唔多茶碗蒸入面好足料,同埋d蛋好滑之後黎左個迷你牛肉烏冬,其實一d都唔迷你😱牛肉幾靚,偏瘦多肉少脂肪,好重肉味。烏冬同平時超市買pack好左既一包份量差唔多,好足料,味道都唔錯😂真係同人講個餐主菜係呢碗烏冬都有人信👍🏻呢個壽司盛先係主菜,賣相都幾好,當中最鐘意就係帶子壽司,大大隻放入口鮮甜到爆😍如果左上角換埋做牡丹蝦就好啦之後到朋友個雞扒定食,望落就冇我份壽司盛配烏冬咁吸引,但係食落其實都唔差,雞扒超級juicy又大塊,不過碗飯太大碗,如果細返d就好好多餃子亦都相當大份😂唔步係包到好大舊,入面d配料都真係塞到好滿,食完真係好滿足😂唯一問題係舊餃子太大舊,好難點到個汁

麵豉湯同平時日本餐廳飲到既差唔多

茶碗蒸入面好足料,同埋d蛋好滑