2023-12-17
今次再度回訪係因為卡佬好掛住小茶角的牛角包🤭加上啱哂我地兩老去拍下拖🫶午餐去食勁有渡假feel添夜晚去就特別有浪漫情調店內環境大而且光線充足好舒服因為聖誕節將至🎄所以都換哂聖誕佈置超好氣氛我地叫了三個午餐、一個沙律、一個甜品食飽飽後超滿足🟡凱撒沙律➡️ 沙律菜夠新鮮,我最鍾意就係佢用牛角包取締麵包粒跟餐嘅沙律🟡煙三文魚牛角包➡️ 帶有咸鮮味的煙三文魚配生菜牛角包,好好味🟡蕃茄大蝦意粉➡️ 蕃茄醬夠濃郁味美,大蝦彈牙新鮮🟡芝士肉醬意粉➡️香濃芝士配爆汁肉醬真係無得輸,鍾意多醬的朋友一定唔可以錯過🟡焦糖香蕉窩夫➡️ 卡卡力推‼️這家製作的窩夫一直都好好食~夠哂香脆,今次配上火焰過的焦糖香蕉及雲尼拿雪糕球,非常之好食呀!下次要再食🤭🟡雪山朱古力➡️ 濃厚朱古力配上幼滑忌廉,正🟡鮮檸愛玉➡️ 大大舊愛玉,飲每一啖鮮檸汁時都會有愛玉跟著,夠清新味美🟡薑餅人樽仔皇家鮮奶茶➡️ 聖誕節打卡真的少不了,這杯台式鮮奶茶用上薑餅人樽仔超打耳❤️純白色鮮奶茶好味🈹️而家去小茶角食嘢加HK$12🆓️即送焦糖珍珠窩夫
加上啱哂我地兩老去拍下拖🫶
午餐去食勁有渡假feel添
夜晚去就特別有浪漫情調
店內環境大而且光線充足好舒服
因為聖誕節將至🎄
所以都換哂聖誕佈置超好氣氛
我地叫了三個午餐、一個沙律、一個甜品
食飽飽後超滿足
🟡凱撒沙律
➡️ 沙律菜夠新鮮,我最鍾意就係佢用牛角包取締麵包粒
跟餐嘅沙律
🟡煙三文魚牛角包
➡️ 帶有咸鮮味的煙三文魚配生菜牛角包,好好味
🟡蕃茄大蝦意粉
➡️ 蕃茄醬夠濃郁味美,大蝦彈牙新鮮
🟡芝士肉醬意粉
🟡焦糖香蕉窩夫
🟡雪山朱古力
➡️ 濃厚朱古力配上幼滑忌廉,正
🟡鮮檸愛玉
🟡薑餅人樽仔皇家鮮奶茶