2016-01-05 924 瀏覽
睇完葉問3, 之後一家人去食午飯, 我叫左拍青瓜、炒年糕同酸辣湯, 老公叫左雲耳皮旦、蝦餃、上湯蒜子浸菜心同素鵝, 寶貝仔就叫左芒果布甸.好食的有酸辣湯、蝦餃同芒果布甸. 酸辣湯我感得係唔錯架, 酸度同辣度都剛剛好, 合大眾口味, 只係唔夠熱; 蝦餃老公話好食, 我就覺得皮厚左, 但D蝦係新鮮的; 芒果布甸......寶貝仔自己食, 小孩口味, 他說好就好.之後是一般般的是炒年糕同素鵝,  我覺得炒年糕好有我媽的味道(家常小菜), 但老公批評年糕唔E un; 素鵝=普通, 無野好寫.最後是中伏的, 有雲耳皮旦、拍青瓜同上湯蒜子浸菜心, 拍青瓜完全唔入味, 簡直係淡而無味; 上湯蒜子浸菜心......菜心太霖, 煮過左籠, D蒜子仲好食過D主菜......吹脹; 雲耳皮旦......好難食, 雲耳好酸, 只有酸味, 其他咩味都無, 皮旦好像石頭, 死死實實又硬, 入不了口!水準近年開始走下坡, 再不改善, 遲早變屋邨茶樓.

水準近年開始走下坡, 再不改善, 遲早變屋邨茶樓.
2015-12-26
15 分鐘 (堂食)