2016-05-05 556 瀏覽
金莎朱古力就由細食到大 雖然好好食 不過每年新年都食到有金莎恐懼症但係將金莎同格仔餅Crossover 咁就完全唔同講法喇呢間雞蛋仔專門店 每次經過都總有人排隊 遠遠已經聞到好香既雞蛋仔味 所以唔怕搵唔到 只要踏入昌運中心 沿住雞蛋仔香味行就搵到喇店內有唔少特色雞蛋仔同格仔餅 除左有金莎朱古力格仔餅之外 仲有士多啤梨味格仔餅夾士多啤梨果醬 原味格仔餅夾芒果醬等等可以自由配搭 亦有多款飲品可以連雞蛋仔格仔餅一齊叫套餐 邊飲邊食 就連傳統潮州小食冷糕都有金莎朱古力格仔餅 ($18)我食既時候佢只係$18 但係之後愈黎愈出名多人食就愈黎愈貴 依家好似已經加左價喇去食既朋友要注意下喇即叫即造新鮮熱辣 特登叫姨姨多醬唔該格仔餅既外層唔算脆 不過就非常鬆軟 朱古力味香濃夾住入面既就係精髓所在 超多超多既榛子朱古力醬同花生粒 真係好似食緊金莎一樣就似果隻出面係威化入面係全榛子醬加少少果仁碎既果隻Ferrero條裝無果仁版金莎既零食Tronky咁 不過威化外層換左濃郁又鬆軟既朱古力格仔餅

但係將金莎同格仔餅Crossover 咁就完全唔同講法喇

金莎朱古力格仔餅 ($18)
即叫即造新鮮熱辣 特登叫姨姨多醬唔該

格仔餅既外層唔算脆 不過就非常鬆軟 朱古力味香濃