2016-07-12
去完誠品買書,就順便係呢邊食埋晚飯先返屋企,太古呢邊對于食有好多選擇,如果無咩特別心水嘅餐廳我就會選擇就近原則,最近邊間餐廳人多就去邊間,人多熱鬧而且味道唔會差,有時懶得上網睇評價喇。sensory zero我睇個名應該係西餐,類似咖啡店嗰D,經過時見到店入邊都坐左幾多人,就近近地係呢間食,餐廳環境干凈明亮,第一感覺唔錯。全日式早餐而家好多茶餐廳都有推出,顧名思義就係類似早餐嘅晚餐,不過分量要大一D,牛油多士,牛油有加調味,多士唔係好好厚,但勝在煎得夠脆,涂上牛油,味道幾好。腸仔係包住滿滿嘅芝士,有少少意外,芝士會咁多,仲有炒蛋,雜菌,茄汁豆同埋番茄,雖然只係一份全日式早餐,但有幾個品種,可以滿足唔同口味。店內仲有蛋糕等其他甜品,睇個樣覺得唔錯,不過我地無點,姜茶係我特別要點的,女仔唔舒服嗰幾日飲呢個好暖身,濃濃嘅姜味,飲完真系成個身暖曬。
sensory zero我睇個名應該係西餐,類似咖啡店嗰D,經過時見到店入邊都坐左幾多人,就近近地係呢間食,餐廳環境干凈明亮,第一感覺唔錯。 全日式早餐而家好多茶餐廳都有推出,顧名思義就係類似早餐嘅晚餐,不過分量要大一D,牛油多士,牛油有加調味,多士唔係好好厚,但勝在煎得夠脆,涂上牛油,味道幾好。腸仔係包住滿滿嘅芝士,有少少意外,芝士會咁多,仲有炒蛋,雜菌,茄汁豆同埋番茄,雖然只係一份全日式早餐,但有幾個品種,可以滿足唔同口味。 店內仲有蛋糕等其他 甜品,睇個樣覺得唔錯,不過我地無點,姜茶係我特別要點的,女仔唔舒服嗰幾日飲呢個好暖身,濃濃嘅姜味,飲完真系成個身暖曬。