2022-01-03
大埔站📍椒點-酸菜魚係女朋友至愛,所以又去食啦🐟一人份:金湯酸菜魚($58)女朋友叫左個金湯酸菜魚,套餐包兩款配菜,分別簡左薯仔片同豆卜,主食簡左白飯。湯底有得簡辣度,未食過就先叫小辣小試牛刀。今次食魚柳,夾起唔易散開,啖啖肉,岩晒食肉獸😜湯底幾清香,唔會太油膩,食落先知原來可以叫多酸,如果再酸d仲正😋小辣黎講,平時唔係食開辣嘅朋友都可以試下,都幾易入口,唔會太嗆。如果想轉生魚片,加$11就有🤪一人份:水煮麻辣肥牛($65)我就試下水煮牛,一上台已經聞到好麻好香!配菜簡左萵筍同娃娃菜,主菜簡左薯粉,同樣係要小辣。試咗一啖湯底,花椒辣椒嘅麻香令我流晒口水,雖然係水煮,但又唔會覺得太油膩。我自己就覺得呢一個水煮牛有驚喜,配埋薯粉一齊食好惹味😋薯粉同配菜都索晒湯底🤩如果份量再多d就更加好😛女朋友都爭著食我個碗😭女朋友好玻璃肚但食完都冇唔舒服,下次可以挑戰中辣/大辣,等佢有d衝擊💥🧨我地7點左右到,現場都座無虛席,仲有人排隊!環境黎講都坐得幾舒服,唔會太迫。
酸菜魚係女朋友至愛,所以又去食啦🐟
一人份:金湯酸菜魚($58)
一人份:水煮麻辣肥牛($65)