🎀太子。支持香港小店 爆餡脆卜卜餃子☺️🎀🪄店名* #餛飩仔媾餃子妹🔮地址* 太子砵蘭街379D號地下11號舖🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$142 (1人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_太子剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_港式➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵講起太子餃子 我唸大家一定都係去某間排曬長龍既熱門餃子店 但系今次我發現呢間超級高質既港式餃子店 相當高分!雖然店鋪細間 大約可以容納6人 但都建議大家一試😍仲可以外賣生餃tim~地鐵站D出口 過對面馬路就係 店面仲好可愛tim😙🍽️食物質素🍽️店鋪雖小 但五臟俱全👍佢地提供超多款餃子及雲吞可以選擇 有傳統味道(白菜,洋蔥,香菇鮮肉等)仲有店鋪特色(白玉櫻蝦,蟹黃,芝士) 另外有小餛飩,不同麵類,各款涼拌小食以及自家製無糖涼茶等 仲有貼心地為素食者提供建議💕👀評分💖💖💖💖💖🪄至尊蟹黃鮮肉拼白玉櫻蝦鮮肉餃煎餃$55味道震驚左我 估唔到系勁好食!兩款都各有特色 蟹黃鮮肉餃入面有一粒粒蟹籽好爽口 蟹黃味十分濃郁 增加口感~另外白玉櫻蝦餃食落好似瑤柱肉餅釀左入餃子甘 好特別 未試
🎀太子。支持香港小店 爆餡脆卜卜餃子☺️🎀

🪄店名* #餛飩仔媾餃子妹
🔮地址* 太子砵蘭街379D號地下11號舖🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$142 (1人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

🪄至尊蟹黃鮮肉拼白玉櫻蝦鮮肉餃煎餃$55
味道震驚左我 估唔到系勁好食!兩款都各有特色 蟹黃鮮肉餃入面有一粒粒蟹籽好爽口 蟹黃味十分濃郁 增加口感~另外白玉櫻蝦餃食落好似瑤柱肉餅釀左入餃子甘 好特別 未試過呢個味道😙兩款餃子爆曬肉餡超級滿足 外皮夠薄脆卜卜 但入面仲可以保持到夠juicy😋

🪄蔥油拌麵$38
呢個價錢真係超抵食 佢地個醬料調配得剛好 唔會過於油膩或者太鹹 呢個已經好值得加分!另外好中意個麵質地 幼身及夠煙韌 好快就已經食曬成碗 勁想encore

🪄麻辣枝竹$34
膽粗粗叫左個麻辣枝竹試下😂但系我都係高估左我食辣既程度😂但如果食得辣系可以一試 佢地有加入辣粉,辣油及芝麻 味道不錯~

🪄飲品-菊花杞子茶$15
呢款系店鋪自家製涼茶 無落糖十分健康👍即刻下曬火

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️