2022-09-29 48 瀏覽
Cafe純白既門面,一個字寫住「等」,內裏純白色作主調,仲有啲乾花點綴🌹簡約清新既設計令人置身其中都有一種好放鬆既感覺~近門口位仲有打卡位,鍾意影相既不妨係度坐低影幾幅靚相先走。 1⃣️松葉蟹肉燴飯($138)個飯真係砌到隻蟹既樣🦀️就咁睇已經覺得好吸引🤤個飯好重蟹既鮮味同埋都幾creamy~本身以為蟹殼只係裝飾,但係原來入面有好多蟹膏,撈埋落個飯到食,蟹味更加突出🤩加埋啲蟹籽,同埋飯入面既翠玉瓜、蟹鉗食,成個飯真係好正👍  2⃣️日式蒲燒鰻魚飯($158) 鰻魚飯既鰻魚真係原條上😳勁長勁大條。鰻魚面頭鋪上紫菜絲、再加上甜甜地既鰻魚汁,配料有西蘭花、蓮藕片同埋醃蘿蔔,個飯都好有心思地鋪上蛋絲,食落一啲都唔會單調🥰  3⃣️小食拼盤($98) 有炸雞塊、炸魚塊、炸洋蔥圈、炸魷魚圈同埋沙律,配上兩款醬,分別係蛋黃醬同埋他他醬。鍾意食炸物既一定唔可以錯過!  4⃣️白酒忌廉煮青口($98) 青口一啲都唔乾唔鞋口。忌廉白酒汁同青口都好夾😋仲有兩塊蒜蓉包~  5⃣️玫瑰茉莉花茶 一壺($52) 原壺上,個底有小蠟燭keep住茶既溫度🕯花茶清香,啱曬放鬆~  6⃣️Hojicha Chocolate($46)呢個相對唔係特
1⃣️松葉蟹肉燴飯($138)
松葉蟹肉燴飯
2⃣️日式蒲燒鰻魚飯($158)

日式蒲燒鰻魚飯
3⃣️小食拼盤($98)

小食拼盤
4⃣️白酒忌廉煮青口($98)

白酒忌廉煮青口
5⃣️玫瑰茉莉花茶 一壺($52)
6⃣️Hojicha Chocolate($46)
hojicha chocolate
呢個相對唔係特別驚喜,不過都唔錯的。熱飲有靚靚拉花,一開始比較飲到焙茶味道,之後朱古力味好似越黎越出,鍾意佢唔會太甜,味道都算balance😙
日式蒲燒鰻魚飯
白酒忌廉煮青口