2021-09-08 1037 瀏覽
去開太子果邊,記起有依間「佛手柑素食」,之前見有人share過佢既海南雞飯賣相都唔錯,就決定去試下啦。坐低睇menu發現海南雞飯唔係vegan的,好失望跟住諗住食車仔麵,點知都冇,不過既然坐低左,都揀啲野黎食啦。素蝦雲吞炸得好脆,塊皮略嫌梘水味比較重,食到啲澀味,好彩有啲酸甜汁中和下。馬來咖喱雜菜可以揀配唔同配料,我地就揀左鮮竹粒。個咖喱汁都幾稀,唔知係咪馬來特色,但味道都尚算唔錯。加錢改配黃金酥餅,都係不過不失咁啦,當家常便飯咁食就ok。鋪內生意唔算好,老闆娘走左去觀音像面前拜拜,話希望有多7-8枱客,之後神奇既事就發生左。老闆娘拜完觀音後,就突然係咁有客入黎,堂食同外賣都有,真係叫人嘖嘖稱奇。

加錢改配黃金酥餅,都係不過不失咁啦,當家常便飯咁食就ok。