2017-02-19 769 瀏覽
情人節選了這間有好多好評的泰菜,一來就腳,二來不想每次都食西餐,所以心想應該不會中伏吧!首先男侍應,企在門口叫號碼的那位亞叔,簡直是沒有服務可言,每講完一個餸想講下一個佢都急不及待想走人,咄咄逼人好討厭,之後他的對話簡直令人咋舌我們點了以下幾樣:冬蔭公湯、炸蝦餅、黃咖哩蟹、咸魚炒椰菜苗冬蔭公湯:好味道,夠料,酸辣適宜炸蝦餅:粉多過蝦膠,唔好食咸魚炒椰菜苗:見人地推介以為好好食,所謂嘅椰菜苗只有少量,用咗好多外葉,又老又嚡最中伏亦是最貴的黃咖哩蟹:成三百幾蚊,好咸,最慘係一咬落去就知隻蟹唔新鮮,肉是嚡的,未至於是嗅蟹,因為咸到咁其實食唔出是嗅咗的,但蟹新唔新鮮騙唔到人,因為啲肉好嚡,好彩之後無痾,但三百幾蚊食啲咁嘅貨色,好無良心唯一推介又好味道的,應該係香茅薑蜜,薑味好重幾好飲。侍應生叫極都來唔到法包,到差不多要走先上枱。另外那位亞叔侍應有以下對話:(有人要取飛),你前面有8個,咁你攞唔攞吖?另:我叫咗蟹,可以上枱了,佢回應:唔只你一枱叫蟹,廚房有自然會上,追都無用😒😒😒我真心唔明那些好評是來自那裡,全部打手?定廚房質素不穩定?但請我食都不會再幫襯,食到一肚氣
我們點了以下幾樣:冬蔭公湯、炸蝦餅、黃咖哩蟹、咸魚炒椰菜苗
冬蔭公湯:好味道,夠料,酸辣適宜

炸蝦餅:粉多過蝦膠,唔好食

唯一推介又好味道的,應該係香茅薑蜜,薑味好重幾好飲。
2017-02-14
慶祝紀念