2020-04-29
#灰到太子 #灰到食甜品夜晚同朋友食完飯嚟到,都排左一陣,條龍都愈排愈長,但估唔到同食物質素成反比🤦♀️-🔻紫薯雪樂冰芋圓西米露 $32第一啖食啲西米就發現好甜,個糖水底係死甜。朋友就發現應該係落左糖漿,所以會有咁嘅甜味。中間嗰舊雪樂冰(?)都係有同一種甜味,最後勉強都食到有紫薯味。蕃薯圓,芋圓,紫薯圓雖然煙韌,但隻糖漿甜味幾乎蓋過晒原有食材味道,真係要嗒真啲先食到。-👅食後感:作為一個見到枱面有食物都會清盤嘅人,呢碗我食左大約10啖就停,我同朋友真係食唔落。食完仲感覺到啲甜味停喺喉嚨🤢-👀個人喜愛度:2/10 (本身啲芋圓蕃薯圓都唔錯,個糖水底真係敗筆,搞到所有嘢食唔落)-🚩海記合桃坊甜品太子西洋菜南街232號-#美食#香港美食#hkfood#food#hk#hkfoodie#foodie#甜品
🔻紫薯雪樂冰芋圓西米露 $32
🚩海記合桃坊甜品