2018-02-02
太子 花園街, 出名多野食~ 晚餐 宵夜 都有! 系花園街尾尾 , 都有一間食蝦專門店, 而且系店外見到新鮮既生蝦, 相當吸引!鋪既位置不大, 但係臺既位置好寬, 唔會有壓迫感!之後見到d 擺設, 同menu, 好多台灣菜色. 好特別!黎到當然要食下啦! 嗌jor 一個奶油蝦! 一上到臺, 好香奶油味, 而且睇上去, 隻隻蝦都好大! 下面仲有入味既洋蔥片,相當吸引!!都嗌jior 一個滷味炸乳鴿! 食落口 感覺皮脆 但係 肉 帶有滷味香味! 唔覺得好乾~ 仲有呢個 醉雞卷!!用花雕 玫瑰露等整 聞上去 有香醇酒味!食飯點少得菜! 羽衣甘藍 通常都系做沙律系中餐甚少見到! 而呢個炒羽衣甘藍 聽個名都認唔住想試下!食jor 口好得意! 因為汁好菜普通屋企媽咪炒菜既味!但係菜既口感比較