2024-10-30
今日終於去咗食嘢,用apps 攞飛,等咗半小時就有位。我哋被安排在新店入座,首先發現餐具有啲污糟,想叫店員攞杯水洗下,但佢話冇水供應。講返食物,餃子個 size 真係大件,我哋兩人叫咗10隻紫椰菜餃,味道比預期甜。仲叫多咗10隻白菜餃,但啲白菜餡唔熟,有啲草青味。另外再加咗出前一丁,但啲麵唔腍,食完之後兩人飽到上心口。另外,豬骨濃湯太甜,完全唔符合預期,食完個口好甜,唔知點咁。店內有吉碗比食客自己攞,但有個店員唔小心將隻碗整跌咗落地,之後就隨手執返隻碗放返原位,當冇發生過,仲話整跌隻碗唔關佢事,正確做法應該係將隻碗拎去回收等清洗。店內不時有外賣平台發聲噪音,由於聲浪太大,好影響店內顧客,仲有,廁所門係趟門,我唔小心夾親手指,最後食完之後,啲頭髮同個身有一陣油益味。結論:名大於實,店員服務態度差,食物係抵食但味道一般,以後唔會再幫襯。今次特登寫食評,因為真係食得唔開心,完。