2024-07-27
蛋撻的確係好味嘅一直以來,店外買外賣蛋撻,一個都可以買,冇問題嘅,都買咗好多年今日去買,似乎係老闆/店長(一個有鬍鬚嘅中年男子)嘅人,話冇得買一個,全部都係兩個,因為盒裝蛋撻係兩個包裝咁其實我一直以來買嘅一個蛋撻又點買到㗎呢?佢哋咪搵個紙袋包一包,冇問題㗎我都冇咁好氣,平靜地微笑講,我得一個人,想買一個咋喎最後總算成功買到,佢哋以施捨嘅語氣賣咗一個蛋撻俾我,疑似老闆娘(一個戴眼鏡嘅中年女子)仲要俾說話我聽,話其他嗰啲蛋撻收起唔賣㗎啦,呢個俾埋佢啦俾!?我手上拎住張十蚊紙,真金白銀俾錢買㗎喎一係你白紙黑字寫出嚟,話一個蛋撻唔俾買囉,唔使拗啦趕時間搭車,唔想同佢哋爭論,亦都唔想影衰我嘅修養,買完快脆走,但咁嘅服務態度真係令人好唔舒服好食係好食,頗多遊客買係事實,店大欺客都係事實我由頭到尾都好有禮貌,絕對唔係西客。佢哋咁嘅服務態度,好自為之啦
咁其實我一直以來買嘅一個蛋撻又點買到㗎呢?
佢哋咪搵個紙袋包一包,冇問題㗎
我都冇咁好氣,平靜地微笑講,我得一個人,想買一個咋喎
俾!?我手上拎住張十蚊紙,真金白銀俾錢買㗎喎
一係你白紙黑字寫出嚟,話一個蛋撻唔俾買囉,唔使拗啦
好食係好食,頗多遊客買係事實,店大欺客都係事實