2022-07-05
去開西灣河但又唔想喺太安樓掃街冇得坐發現咗呢間裝修得好有心思嘅台式料理餐廳 除左多款台式小食 便當 仲有埋一人火鍋!🔥______________________________〰️ 幸福一品臭臭鍋 $78娃娃菜•白豚肉•臭豆腐•新竹貢丸•米血糕大腸•鴨血•花紋蜆•鵪鶉蛋•蕃茄•榨菜絲韭菜•金菇•鳴門卷•炸支竹一個鍋真係好多配料好足料 食極都仲有🤣有三款辣款選擇 另外可以揀白飯/粉絲/寬粉/公仔麵揀咗小辣 但食落佢嘅辣度都唔低🫢自己一個都食到臭臭鍋 係幾唔錯~~~〰️ 肉鬆榨菜蛋餅 $30見到肉鬆配榨菜呢個配搭 已經bookmarked🤣本身以為佢嘅蛋餅係台式蛋餅但其實係塊厚身啲嘅蛋皮 再包住肉鬆同榨菜中間仲有青瓜絲 食落爽脆又fresh 幾鍾意加埋青瓜絲呢個配搭🥳〰️ 蒲燒鯛魚腹便當 $82呢款便當可選配魯肉飯/麻辣乾拌麵我自己就揀咗拌麵 口感彈牙唔會乾 幾好😛不過最有驚喜都係個蒲燒鯛魚好肥美 入口即化又勁香魚油同蒲燒鹹香食落似入口即溶嘅蒲燒鰻魚咁🤣 推介!另外,配埋嘅嘢飲都非常有誠意㗎😍唔係普通飲品 選擇好多,例如薏米水丶綠茶丶橙汁丶甘蔗水呢啲~ 我自己就試咗非常唔好飲呀! 好似真係飲咗
去開西灣河但又唔想喺太安樓掃街冇得坐
韭菜•金菇•鳴門卷•炸支竹
一個鍋真係好多配料好足料 食極都仲有🤣
有三款辣款選擇 另外可以揀白飯/粉絲/寬粉/公仔麵
揀咗小辣 但食落佢嘅辣度都唔低🫢
自己一個都食到臭臭鍋 係幾唔錯~~~
〰️ 肉鬆榨菜蛋餅 $30
呢款便當可選配魯肉飯/麻辣乾拌麵
我自己就揀咗拌麵 口感彈牙唔會乾 幾好😛
不過最有驚喜都係個蒲燒鯛魚
好肥美 入口即化又勁香魚油同蒲燒鹹香
食落似入口即溶嘅蒲燒鰻魚咁🤣 推介!
另外,配埋嘅嘢飲都非常有誠意㗎😍唔係普通飲品 選擇好多,例如薏米水丶綠茶丶橙汁丶甘蔗水呢啲~ 我自己就試咗非常唔好飲呀! 好似真係飲咗碗糖水咁😊😋 甜度適中 入邊嘅材料仲好豐富添😝
〰️ 幸福小食拼盤 $88
想叫小食 又每樣都想食啲 呢個真係啱晒😂