餐廳: 稻香.茶居 (壹號九龍)
資訊:

2023-03-12 1818 瀏覽
今晚跟生意伙伴開會,約左係會公司後面一號九龍既稻香食飯,唔講都唔知依度原來有酒樓,環境亦寬敞朋友揸主意叫左幾味餸,先嚟既脆皮燒雞賣相不錯原隻上,都食嗰陣先知麻煩,要自己用交剪去剪開雞肉,最後索性手撕就算,味道正常但不算多肉汁,雞皮香口但整體太熟有點老,不過不失燒鵝皮脆香口肉味重,但醬汁極重味太鹹,加上碟底有蠟燭有火一路加熱燒鵝,醬汁水入揮發更鹹,食到要加滾水落醬汁度溝稀先食到,成件事出嚟效果不好花膠雞湯一入口以為偏清,點知越飲越鹹,味道不錯但味精感覺好重,飲完好頸渴。金銀蛋莧菜係最好食既一碟餸,莧菜頗粗有咬口,煮得亦剛好不會太硬或太淋,清清地平衡返之前太重味既肉類