2020-12-01
本來想去食芝士麵。得知已經結業就要改地方。突然記起這裡重新開業。就突發去試一試。真係失望到極點⋯⋯我去到發覺原來都無咩點變⋯只係裝修靚咗一點,但其他硬件都無咩變,都係地方細。圓桌都唔大和桌子都唔多⋯裝修後都加咗點打咭位。但其實都無咩人欣賞。因為都無咩新鮮感。好似有個街市都係這樣裝修的。今次選擇了這間:因為本人很喜歡食豬扒包。本來都想點瓦煲奶茶。但見很多人都點支裝汽水。我都想凍一凍。我發覺呢舖頭原來無伙記寫紙落單。又唔會記下人哋落咗咩⋯出完嘢食就四圍大叫,睇吓邊個應佢就算⋯但佢哋班夥計個個都金魚記憶⋯不停係你周圍大聲叫。人哋唔認就好似好怪責⋯唔係又點認⋯我還見到有人和老闆係到吵架。因為計數問題。其實你哋一早寫好價錢比人,人哋咪唔會覺得你亂計數囉⋯講返食物:其實佢送嚟時我都真係好驚喜。好似好大份呀塊扒一個包都包唔曬但食落就知伏伏地⋯根本骨就多個肉。大塊係無意思⋯失望嘅地方係佢哋原來唔係用豬仔包⋯佢哋只係用空氣包根本無口感和質感。好失望呀最後還有一個失望地方。我點支裝汽水,佢哋比咗樽裝我,我已經即刻講我要支裝喎。佢哋話無曬。那我都體諒啦。但佢哋係比支無雪凍嘅我囉老實講我雖然無講明要「凍汽水」
今次選擇了這間:
不停係你周圍大聲叫。人哋唔認就好似好怪責⋯唔係又點認⋯
講返食物:
豬扒包+罐裝汽水
失望嘅地方係佢哋原來唔係用豬仔包⋯佢哋只係用空氣包根本無口感和質感。好失望呀最後還有一個失望地方。我點支裝汽水,佢哋比咗樽裝我,我已經即刻講我要支裝喎。佢哋話無曬。那我都體諒啦。但佢哋係比支無雪凍嘅我囉老實講我雖然無講明要「凍汽水」但正常心態都應該比支凍嘅我啦。比唔到都應該問下人需唔需要轉其他,但我都照要啦⋯因為我見個老闆好似好唔耐煩。我都唔想太失禮。但我食到途中發覺原來有人可以要求冰底⋯😫我突然之間覺得佢哋真係好差⋯唔會再食⋯好彩這裡唔會只係得佢買豬扒包⋯唔係佢一定會更囂張。臨走時都驚佢計錯。特定同佢講清楚才敢比錢⋯
總結報告:老實講你哋要求人地將硬件做好,例如:衛生、冷氣時⋯有冇想過其實自己都要增值⋯現在要用電腦入單的年代了。
你哋用人手做都算。還要玩記憶⋯😣