2010-04-15 40 瀏覽
因為朋友介紹及睇佐openrice讚好嘅食評,所以就打電話bkg食晚餐,打電話bkg時佢話要等到20:45pm先有抬,去到見到有好多人等緊位就think一定好好味啦,點知食完之後就大失所望,同埋以後都唔會信晒D食評不過有一樣值得讚係佢地嘅服務態度今曰一行十人就叫佐以下食品:1)福卷拼乳豬 (福卷即是飽子好食過乳豬)2)曰式炒烏東 (味道一般) 3)焗芋頭飯(芋頭好香這個係我其中一樣覺得好味嘅菜式)4)五柳魚 (炸得唔夠香口)5)東坡醬汁肉方 (做得都幾似肥豬肉,D汁可以撈飯食)6)泰式明爐魚 (冬陰公湯底好好飲,條魚似用腐皮卷成魚狀無乜特別)7)齋鹵味 (唔好食,有D超鹹有D超硬)8)剌身 (口感做得幾似但係唔夠凍)9)酸辣羹 (雖然酸多過辣,但總算ok)10)葡汁焗四蔬 (葡汁帶點椰香味可以值得推介)11)煙燻鵝 (本人對堙燻過嘅食物不感興趣)12)芝麻辣螺(朋友覺得個口感唔係太似,但我覺得幾好味)13)椒鹽香酥骨 (口感好似雞肉又炸得香口,不過以$60嘅價錢就覺得細碟佐D)14)生磨合桃露 (因之前見到D食評頸讚所以期望很高,但係食過之後覺得超難食及非常唔值$68,水旺旺不特止,似

不過有一樣值得讚係佢地嘅服務態度

今曰一行十人就叫佐以下食品:
1)福卷拼乳豬 (福卷即是飽子好食過乳豬)
2)曰式炒烏東 (味道一般)
3)焗芋頭飯(芋頭好香這個係我其中一樣覺得好味嘅菜式)

4)五柳魚 (炸得唔夠香口)
5)東坡醬汁肉方 (做得都幾似肥豬肉,D汁可以撈飯食)

7)齋鹵味 (唔好食,有D超鹹有D超硬)
8)剌身 (口感做得幾似但係唔夠凍)
9)酸辣羹 (雖然酸多過辣,但總算ok)
10)葡汁焗四蔬 (葡汁帶點椰香味可以值得推介)

11)煙燻鵝 (本人對堙燻過嘅食物不感興趣)
12)芝麻辣螺(朋友覺得個口感唔係太似,但我覺得幾好味)

14)生磨合桃露 (因之前見到D食評頸讚所以期望很高,但係食過之後覺得超難食及非常唔值$68,水旺旺不特止,似用即食嘅花生糊來加水,又冇合桃味超難食及頸失望)
15) 紫米露 (這個甜品係送的,所以不會有期望,淡而無味)

總括來講食物質數一般,但係想試多D款式都可以一試,但唔好有期望
依家用DBS仲有九拆
2010-04-09
  • 椒盬香酥骨, 焗芋頭飯