2022-03-24
今日要去土瓜灣,琴晚睇定土瓜灣有咩好食,見到有生煎包食,食評亦不錯,可惜食過今次後唔會再食!去到職員態度好好,有比熱水洗食具,有提供口罩紙袋,自助點餐,唔錯!最後點左個午市套餐,豬扒菜飯,再套餐價加多兩粒必試生煎包,承惠$62先上兩粒生煎包,職員有細心提醒小心比包內熱湯辣親,好細心,但我始終都係辣親😅😅食完生煎包,豬扒菜飯仍未上,聽到職員有催廚房,最後嚟到職員都有講唔好意思,見到上碟時,豬扒每舊都有紅色,因為始終係豬肉,我真係唔敢食,即刻同職員講,佢話係咁,但係係熟嘅,我再三話你幫我淨係翻熱,令豬扒再熟d,我先食菜飯,最後佢拎左入廚房幫我加熱。豬扒再次上碟,確實比之前深色返,所以我當然照食,一食落,感覺唔好味,好似醃左好耐,唔好味,所以算,唔再食,可能唔啱自己口味,咁就諗住繼續食埋個菜飯就算,食到差唔到7成,見到一條好長好粗嘅頭髮!乜胃口都無,已經再開解唔到自己😩😩😩我要走了!只好同自己講,沒有下次!始終生煎包專門店都係食返生煎包穩陣
始終生煎包專門店都係食返生煎包穩陣