2017-12-31 88 瀏覽
晚上途經旺角想食日本野,就睇吓附近有冇啲日本餐廳,最後就揀咗呢間餐廳喇。叫左三文魚赤蝦丼、燒牛脷、鵝肝壽司、蟹膏軍艦同燒玉子。第一道菜燒玉子上枱時,就心知不妙,個賣相同份量真係嚇死我,得三少舊之剩味道同我係街出面買果 d 急凍燒玉子返黎自己整既一樣。見到燒牛脷我以為自己去左食西餐,本身想叫普通燒牛脷但果晚個侍應同我講得返厚切,咁無計啦只好叫厚切。上枱果時果三粒野盛惠 39 蚊,我都有點驚訝,何來係厚切。。。。。。加上什麼調味料都冇。鵝肝壽司係我一次食會覺得唔好食,好乾身而且無汁,食落口真係食吳出係鵝肝,可想以知餐廳入左 d 咩質素既貨。最後是三文魚赤蝦丼,三文魚同赤蝦丼都唔新鮮,赤蝦食落好似有啲就變壞嘅味道,連啲刺身仲可以衰過啲大型外賣壽司連鎖店。總括黎講,我都知做飲食業一定要賺錢,但餐廳收得咁嘅價錢,起碼都俾返小小誠意同好少少嘅食物質素比客人,用啲次等貨同無誠意既手法但收貴價貨錢有啲唔合理。希望餐廳會改善。。。。。。有得比零分我真係會比零分。