2023-07-12
奇華茶室,絕對唔會再食 喺附近返工,諗住搵間寬敞啲嘅餐廳同朋友食飯,當我到達時,有員工指示我去冇人既位置坐低,我就同朋友講已經有位,可以過嚟食飯。坐咗一陣,另一個員工態度惡劣指責我話我插隊,要求我離開座位並重新排隊。個下真係呆咗,係你哋員工叫我過嚟呢個位坐而家話我打尖?佢仲話啱啱已經問咗我係咪有人叫我入嚟坐,我頭先話係,係因為真係有人叫我入去坐。我問佢而家點樣解決,我已經叫咗朋友過嚟,佢就好大聲繼續鬧我,話而家冇辦法㗎喇返去排隊啦。當我繼續解釋話啱啱係有員工指示我過嚟,其實叫我排隊冇問題,但講到我係打尖咁嘅樣,佢仲要話,咁佢新來㗎嘛,咩都唔識,你快啲返去排隊啦,之後仲走咗去。呢位員工既態度、溝通方式真係令人大開眼界。各位,我真心建議,如果有得揀,就選擇其他更好的選擇
各位,我真心建議,如果有得揀,就選擇其他更好的選擇