2021-10-14
一直以為Vivienne Westwood係食afternoon tea 無諗過原來都有正餐提供每日11-2pm仲會有lunch set 包茶/咖啡 即刻抵好多🤭其餘時間飲品就以$45加配~.🔸 𝘋𝘶𝘤𝘬 𝘢𝘯𝘥 𝘞𝘢𝘧𝘧𝘭𝘦 鴨髀配招牌窩夫 $218🔸英國菜中最signature的應該是duck & waffle吧🇬🇧 是一鹹一甜的配搭鴨髀煮得太焾 略略有啲散而Waffle是品牌logo 很可愛不是很厚的那種waffle 但有蛋香 配上糖漿很不錯👌🏻沙律菜同水波蛋 正好一解鴨髀的油膩感🔸 𝘌𝘯𝘨𝘭𝘪𝘴𝘩 𝘉𝘳𝘦𝘢𝘬𝘧𝘢𝘴𝘵 英式早餐 $178🔸英式早餐份量很大 超豐富🌟有雜菌/炒蛋/腸等等 兩個人分都無問題~🔸 𝘔𝘢𝘯𝘨𝘰 𝘕𝘢𝘱𝘰𝘭𝘦𝘰𝘯 𝘊𝘢𝘬𝘦 鮮芒果拿破崙蛋糕 $88🔸甜品點了拿破崙蛋糕 賣相一如既往出色但夾在中間的吉士醬有啲死甜 食完有點口乾芒果則新鮮鮮甜的 但都係覺得waffle更勝一籌🤭🔸𝘖𝘳𝘨𝘢𝘯𝘪𝘤 𝘌𝘢𝘳𝘭 𝘎𝘳𝘦𝘺有機伯爵茶 $78 (+$45)🔸🔸 𝘊𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦 特濃朱古力 $60 (+$45)🔸其中最欣賞必定係佢地精緻的餐具 超美的每隻杯碟都印有品牌
其餘時間飲品就以$45加配~
鴨髀煮得太焾 略略有啲散
而Waffle是品牌logo 很可愛
不是很厚的那種waffle 但有蛋香 配上糖漿很不錯👌🏻
沙律菜同水波蛋 正好一解鴨髀的油膩感
英式早餐份量很大 超豐富🌟
有雜菌/炒蛋/腸等等 兩個人分都無問題~
甜品點了拿破崙蛋糕 賣相一如既往出色
但夾在中間的吉士醬有啲死甜 食完有點口乾
芒果則新鮮鮮甜的 但都係覺得waffle更勝一籌🤭
🔸 𝘊𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦 特濃朱古力 $60 (+$45)🔸
其中最欣賞必定係佢地精緻的餐具 超美的
每隻杯碟都印有品牌的logo / 格紋
連朱古力上都撒有佢地品牌圖案呢
要點伯爵茶先會用呢種茶壺呀🥰
整體黎講價錢不便宜 但如果以Vivienne Westwood品牌的出品來說 定價還是有其道理的~