2019-09-24
對上一次嚟奧海城三期係食德國菜(原來已經執咗😭),今次再嚟搵嘢食,見到呢間Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar門口有個侍應好落力咁邀請人入去,西班牙菜我都鍾意,於是就入咗去試下嚕。餐廳門口擺放咗部扭蛋機,唔知扭咩架呢😜一坐低侍應就會呈上nachos,人頭費$20,可以任添,超正🤩餐廳播咗西班牙文歌,氣氛輕鬆舒服,好適合同朋友們食下嘢飲下嘢吹下水。Tortilla $88正宗西班牙奄列上一次喺一間西班牙餐廳食飯嘅時候見到好多枱嗌呢個,呢次終於有機會試下。奄列本身係圓形嘅,呢到幫我哋切開咗四份。傳統嘅西班牙奄列嘅材料有薯仔同洋蔥,呢到加入咗西班牙香腸,增添風味同口感😋Roasted suckling pig $98西班牙香燒乳豬仔呢個乳豬仔外皮燒得香脆,但肉質就韌咗少少。配青瓜同法包食,搭唔搭配就見人見智啦。Grilled Iberian pork loin $248板燒西班牙黑豚肉呢個黑豚肉有成10安士咁重,分量十足😍面頭有好靚嘅格仔燒烤紋,甫上桌已傳來陣陣燒烤香氣。肉質軟腍,有咬口又唔會韌。配上黑椒汁,好夾👍Funghi di parma $108蘑菇帕爾馬火
餐廳門口擺放咗部扭蛋機,唔知扭咩架呢😜
Tortilla $88
正宗西班牙奄列
奄列本身係圓形嘅,呢到幫我哋切開咗四份。
西班牙香燒乳豬仔
呢個乳豬仔外皮燒得香脆,但肉質就韌咗少少。
配青瓜同法包食,搭唔搭配就見人見智啦。
板燒西班牙黑豚肉
呢個黑豚肉有成10安士咁重,分量十足😍
面頭有好靚嘅格仔燒烤紋,甫上桌已傳來陣陣燒烤香氣。
肉質軟腍,有咬口又唔會韌。配上黑椒汁,好夾👍
Funghi di parma $108
蘑菇帕爾馬火腿pizza
pizza係薄底,咬落去似餅乾。
上菜時已切成八份,方便分享😛
parma ham分量好多,配上蘑菇、芝士、蕃茄醬,滋味無窮!😍
Menu: