2017-12-15 41 瀏覽
朋友係九龍中某醫院放工去等佢 然後一起食個靚飯 見到有間好似新開嘅冰室- 水蜜桃冰室 於是入去食啦 冰室環境優美 安靜 藝術氣氛濃厚因為用左唔同歐式花紋圖案另外燈光暗淡 浪漫野食款式幾多 扒類最爲吸引朋友叫左紐西蘭西冷鐵板燒($118)小弟叫左紐西蘭羊扒 ($118)唔係到到地方有羊扒食另外將白湯加配酥皮 (+12)小食方面 可以用跟餐價 叫左一口芝士同日式蟹肉薯餅 (各+18)好抵食 酥皮湯 酥皮好脆 而且熱辣辣 新鮮焗是日白湯主料係鮮菌 好濃酥皮加入湯 放入口係溶化 唔會硬舊舊 正一口芝士同薯餅都好食 最得意兩款都是外脆內軟 口感十足 配上辣辣地嘅沙拉醬 味覺刺激主菜出現了 服務員先好有心叫我地用紙遮住 佢先淋上酒 然後用火槍一燒 嘩 著火呀 西冷朋友要求三成熟 但小弟食落唔會有血味 反而夠juicy 牛味好重而且火燒完外面增加左香口度 小弟嘅羊扒仲好食! 肉質鮮嫩 好淋 有啲位嘅油份唔會覺得好肥 反而咬落溶化 連埋舊肉食會好香 好滑 。 食羊最怕腥 佢一啲都唔會食完大家想食返啲菜 所以叫左沙律。點知黎做中左伏。伏係好正面嘅:係超大碟呀唔講得小!!預計唔到佢個碟同一個9吋pizza
朋友係九龍中某醫院放工
去等佢 然後一起食個靚飯
見到有間好似新開嘅冰室- 水蜜桃冰室
於是入去食啦

冰室環境優美 安靜 藝術氣氛濃厚
因為用左唔同歐式花紋圖案
另外燈光暗淡 浪漫

野食款式幾多 扒類最爲吸引
朋友叫左紐西蘭西冷鐵板燒($118)
小弟叫左紐西蘭羊扒 ($118)
唔係到到地方有羊扒食
另外將白湯加配酥皮 (+12)

酥皮湯 酥皮好脆 而且熱辣辣 新鮮焗
是日白湯主料係鮮菌 好濃
酥皮加入湯 放入口係溶化 唔會硬舊舊 正

而且火燒完外面增加左香口度

食完大家想食返啲菜 所以叫左沙律。點知黎做中左伏。伏係好正面嘅:係超大碟呀唔講得小!!預計唔到佢個碟同一個9吋pizza 咁大份
炸雞溫泉蛋沙律($68):雞好多又大份,沙律菜好新鮮,沙律辣辣地 唔食得辣要留意返

最後食唔落佢嘅甜品 係呢餐嘅敗北!下次一定要再黎食返甜品雪巴
3 分鐘 (堂食)