2022-08-14
放假去參加污糟兒活動,見到呢間環境望落幾靚,就揀咗呢間,點知係惡夢嘅開始。首先,我去嗌咗一杯污糟兒(Dirty),我想拎埋收據,點知店員話:我哋呢度冇收據個喎。要收據嘅話要俾錢。我內心心諗點解買嘢冇收據,仲要俾錢,不過既然冇咁就算。但係店員口吻及態度極差,亦都非常冇禮貌。然後,我坐低等佢整好。我望一望見到店員將一杯類似咖啡嘅杯送咗去隔離枱,明明人哋係啱啱坐低,單都未落。佢就問我:係咪你哋㗎? 之後就放低咗。而Dirty其實係將Expresso倒入凍奶入面,唔會攪勻,飲嘅係個shot同奶嘅分層,宜家佢放到我枱,已經完全攪勻晒,成杯奶茶咁,我都唔知自己飲咗啲咩了。另外,同行朋友仲嗌咗杯朱古力,非常甜,完全飲唔落口。飲吓嘢,店員又無端端送餐上嚟,之後發現原來喺隔籬枱。由此可見,送餐亦都冇乜系統。平時都有去唔同cafe,今次呢次體驗真係非常之差。唔會再去,亦唔建議大家去。
但係店員口吻及態度極差,亦都非常冇禮貌。
另外,同行朋友仲嗌咗杯朱古力,非常甜,完全飲唔落口。
污糟兒 Dirty