2018-09-07
同老婆喺屯門市廣場行街,見到呢間Girlboss嘅裝修咁靚,已經即刻決定喺度食晚飯。餐紙上有set有單點,我哋叫左個Bossy Royal Set,貪呢個set夠多嘢食。😜Salad蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律 - 蟹肉蟹味濃郁,配上creamy的牛油果,爽脆的青蘋果、青瓜及沙律菜,伴以酸酸味味的沙律醬,健康好味!三文魚柚子檸檬玻璃杯沙律 - 用玻璃杯上枱,入面有新鮮三文魚、柚子肉、黑橄欖及沙律菜,伴以酸酸甜甜嘅柚子及檸檬汁,自己摇匀後就可以倒出享用。既得意又好食!Appetizer牛油果海鮮他他 - creamy嘅牛油果他他,加上鮮甜味美嘅鮮蝦同八爪魚及新鮮沙律菜,口感味道俱佳龍蝦芝士鷄翼 - 鷄翼外面鬆脆,肉質嫩滑juicy,配香濃嘅龍蝦芝士味醬汁,正!Main Course燒一口安格斯西冷·焗薯粒·烤蔬菜·香草法式牛油汁 - 一口牛牛味濃,肉質鮮嫩,配上香草牛油汁更好食Pasta & Risotto香煎大蝦蒜片辣椒意大利粉 - 意粉軟硬度適中,大蝦爽口彈牙,配上個微辣sauce夠惹味煎帶子芝士蘆筍意大利飯 - 帶子鮮美,飯身略帶少許咬口,配個芝士sauce口感啱啱好Drinks凍抹茶奶
Salad
Appetizer
Main Course
Pasta & Risotto
Drinks
凍抹茶奶·布甸 ($45) - 啜落除左淡淡抹茶香仲有香甜幼滑嘅布甸,香甜順滑
Ice Mocha ($38) - 幼滑帶香甜朱古力味
總括嚟講呢餐食物味美,裝修、餐具同擺盤都好精緻,味覺同視覺都咁享受!