之前係新浦崗飲過一次佢地既伯爵朱古力堅果奶蓋茶,估唔到開到黎工作地點附近😍食完lunch經過唔想太飽就試下烏龍茶🍵本身自己好鐘意榛子味既野,點可以唔加埋奶蓋,重要係佢地招牌菜tim!🤪帶返office慢慢享用,跟住佢地個3步曲,先用匙羹食咁啲奶蓋,係久違既榛子味🤤比起一般芝士奶蓋,堅果奶蓋質地實啲,份量好足料,食左好多啖都重有一大半;第二步,45度角傾斜就咁飲,個人認為打開杯蓋先可以同時飲到奶蓋同茶,如果唔打開杯蓋會卡住左啲奶蓋,剩係飲到茶🤣最後用吸管搞暈佢茶奶合一,再飲~一開始真係唔怕食多啲奶蓋先,到最尾茶奶合一左都重有好多奶蓋係上面😂不過要試晒3步曲,最好搵地方企定定/坐定定會無咁論盡😮‍💨注意⚠️暫時只收現金,好好彩我無拎錢落樓,店員肯幫手整左先👍🏻返上樓拎完錢落去一手交一手唔洗再等🥰

食完lunch經過唔想太飽就試下烏龍茶🍵
烏龍堅果奶蓋茶