2008-03-26
好耐之前食過小樽ge甘露柚子果凍,覺得好正。今次有朋友話要試小樽,當然照舊再叫。今次再食,賣相同份量竟然比印象中更好,唔信睇睇。三個人一齊上,都食得好耐下!柚子味果凍份量唔細,晶瑩剔透,好有彈性,楊枝金露唔太甜,最中意佢上層有大量新鮮ge金柚果肉。有彈彈、濕濕、卜卜三種不同口感;清香微酸ge柚子果凍同富芒香ge楊枝甘露跟鮮柚味各展所長,口裡面撈埋一齊,呈現陽性反應。總之無附近間同元朗出名間d甜品咁膚淺啦!食完之後,成個滿足哂,好似同我成個口腔玩左轉遊樂場咁,回味左好一陣子。鼻腔依然有一股香味。我個悶悶地ge朋友都當堂精神左!齋柚子果凍可以單個外賣,每個14元,但老闆認為跟楊枝甘露同吃比較好,如外賣果凍,佢就建議蜜糖蘆薈果凍,因為蘆薈有咬口。其他甜品唔係無叫,只係試過呢個之後,都覺得甘柚凍表現幾突出,所以都唔提啦!我都唔係食家只係集合一兩個朋友個人意見而己,所以試過唔同意都不妨講下,話唔定係佢水準下降又唔定。地方淺窄係真,室內係有dd逼夾,裝修算係好有馨感,為左食下甜品忍下都要。下面朋友最疚病ge服務水準,係…我都覺得佢地有少少賴賴閒,人多都仲係咁!但係個個外表都ok,索索地,黑下面都補
地方淺窄係真,室內係有dd逼夾,裝修算係好有馨感,為左食下甜品忍下都要。下面朋友最疚病ge服務水準,係…我都覺得佢地有少少賴賴閒,人多都仲係咁!但係個個外表都ok,索索地,黑下面都補得番下!
我好想睇step up2, 希望openrice可以送俾我啦!最多下次寫詳細d。爭住先!