2018-03-05
紅日放假朝早睇完早場戲,岩岩夠鐘食飯,開始新的一年,要從美好的午餐開始,一直都想試呢間outback Steakhouse,今天正好來到MOKO,于是試下 今日好肚餓,我同男友兩人Order 左好多食物....唔理了,食飽先有力氣減肥哈哈 點餐後,侍應就送上餐飲,餐湯,沙律,餐包,值得稱讚的是黑糖餐包,包身鬆軟,口感非常好👍燒雞肉芝士夾餅,黃芥辣蜜糖醬,厚切薯條,卡位坐得幾舒服,要慢慢嘆下新年第一個午餐BBQ醬辣烤雞:熱騰騰的醬淋在烤雞上,雞皮烤得薄又脆,肉質都算嫩滑,底有炒飯,相當滿足戀上牛油果蟹餅,擺盤已經好吸引,估晤到蟹肉份量比得好足牛油果不嬲系我喜愛的食材,同蟹肉的配搭是個清新健康的組合,仲伴一杯薯片,好適合吹水飲野,下次來一定order呢道菜嘿嘿!餐牌上見到一朵好靚的洋蔥花🌹,其實有d驚中伏,同埋可預知的熱氣,不過最終敵唔過好奇心,都系order左,侍應話呢道菜需時20分鐘,端上來時系嚇親既,因為系數量驚人的洋蔥條砌成,顯然我地兩個人食晒系好有難度,一定好熱氣同埋好肥,食落口味道系晤錯,但食多兩啖就開始感到油膩,所以建議如果要想試呢道菜,最好同多幾個朋友來試好滿足的新年第
好滿足的新年第一個午餐
齊鼓掌👏🏻