2018-01-18 303 瀏覽
站附近開左好多新鋪,有人氣餐廳進駐,都有啲新開業嘅店鋪黎試一試水溫。而我  ──  乜都食嘅雜食犀犀牛最愛試新野,睇下經過我一輪雜食之後你仲有冇得留底 !✌本牛甚喜茶餐廳,價廉物美又有效率,但好食嘅茶餐廳唔係咁易搵嫁!呢度就有一間啦。  其實位置都算,位於將軍澳中心,但唔熟路就麻煩啲,因為要係商場中穿梭。枱與枱之間空間都算足夠,下午茶時間去試,得3-4枱客人。 但係!同我上網睇嘅Menu唔一樣。小食都係啲好普通嘅雞翼薯條嘅野,飲品類別除咗花茶之外比茶餐廳少。主食仲衰,得6-8個選擇,來來去去都係咖哩汁、白汁以及蕃茄汁,加少少肉,再自行選配咩以上,就係專食「玉子」嘅玉子造屋裡面可以食到嘅。_´ཀ`」∠):_另外,旁邊仲寫着「試業期間為保障食物質素,上菜時間可能較長」.......Maybe人手唔夠啦~  呢個價位以為都算抵,仲有6塊嫁!但原來雞翼一開二黎炸,所以其實得3隻左右,味道一般,微微辣,啱啱炸起好香口好脆身。  一上菜我同朋友異口同聲咁講。而且....呃...嗯......呢個唔似咖哩汁囉,似燒汁。豬軟骨好冧好上色但唔入味。玉子係滑,但係無乜味,可能日本無菌蛋唔洗落鹽呱    白

但係!同我上網睇嘅Menu唔一樣。
以上,就係專食「玉子」嘅玉子造屋裡面可以食到嘅。_
´ཀ`」∠):_

七味炸雞翼

咖哩豬軟骨飯配旋風玉子

白汁波菜三文魚飯配旋風玉子
白汁波菜三文魚飯  白汁唔算濃稠,所以唔太會有飽滯感。三文魚煎得幾香口,仲有少少三文魚嘅油甘味。可惜配個無味滑蛋飯,整碟飯仍然偏淡口。
蛋飯
滑蛋中嘅飯都有啲心思嘅,係有加木魚落去一齊煮,但木魚係無味嫁,所以都係淡。不過的確為成件事倍增日式風味。

去睇雜食犀犀牛嘅完整食評啦! 有更多評分

因為食物完全滿足唔到個4個胃,只好同朋友係呢個唔錯嘅環境中飲水傾計...咁就差不多3個小時啦。
枱上會有一樽暖水,所以唔怕口乾。
最後要讚佢啲員工都細心嘅,我去廁所個時無留意係租戶廁所,冇拎鎖匙,個員工過咗一陣就拎過黎比我,雖然當時得3枱客,而廁所係餐廳10步距離之內,但都要有心先會咁幫我嘅。

題外話/補充資料: BTW, 我唔會再黎食呢間, 好一般好普通, 唔洗比成舊水食碟頭飯
2018-01-15