2013-07-17 399 瀏覽
工作關係要入長洲工作已有一段時間,長洲睇落好似有好多野食選擇,實質放得入口嘅食店都唔係有好多間,今次lunch 長洲D同事推介火車頭,佢哋話呢間食店係新開,口碑唔錯,所以決定一試! 火車頭有四個湯底選擇,清湯/酸辣/麻辣/蕃茄湯,嗰到推介酸辣湯,冇理由唔試 XD$32 可以選擇兩個餸同送杯豆漿,豆漿加大加$2(我加左大),抵食!我叫左豬軟骨同鴨胸,酸辣米線,湯底酸辣味道配合得幾好,又唔太酸又唔太辣,好開胃,味道中上。豬軟骨係今餐既一個亮點! 味道好清鮮,好香,口感鬆軟,完全不像平時食拉麵時所食既豬軟骨!強烈建議店主在餐牌上推介豬軟骨,否則要好彩噤岩叫中先食到 XD另外叫左碟蝦仔雞翼($18),好有趣既配搭,蝦乾配雞 XD,蝦乾香脆,雞翼非常多汁同好滑,味道有85分!好味!店主真有心思,天花竟然掛住一架會郁既火車,果然係火車頭!不過店主要注意下架火車唔多起眼,我都係唔小心噤岩留意到 XD結論同事冇點我,食物同環境都幾好 =]

結論同事冇點我,食物同環境都幾好 =]
2013-07-12
  • 豬軟骨酸辣米線