2023-12-25 93 瀏覽
🇭🇰龍鳳號·龍鳳聖誕2人套餐$288 (原價$328)佢呢一個套餐真係超級抵食 佢係勁多嘢食 而且份量超多 我就係俾佢個珍珠奶茶麻糬火鍋吸引🧋我哋去嗰日係基本上檯檯都嗌呢個套餐 所以係一入舖頭已經勁香奶茶味🤣🤣如果大家有興趣 22號之前係openrice book檯都仲可以$288食到😈·鹽酥雞 l 養生花雕麻油雞鍋小食我哋就揀咗鹽酥雞 佢呢個份量係好似平時嘅兩倍份量咁 超多🤣🤣之後佢個炸皮做到好薄 而且即炸 熱辣辣好好味 個雞都好嫩🐤之後個花雕麻油雞就正正常常 不過啲蔬菜就煮得比較耐🍄·古早味魯肉飯 l 正宗大腸麵線兩個主食我自己就鍾意個滷肉飯多啲 佢呢個滷肉係甜甜地嘅 嗰調味我好鍾意 而且啲滷肉都肥瘦適中 撈飯超級好食🐷個大腸麵線我就覺得佢同台灣食開嗰啲有少少唔同 佢係少啲胡椒味同埋麻油味嘅 所以食落味道冇咁有層次 同埋佢個大腸都有少少偏肥🫢🫢·2人暖笠笠麻糬火鍋(珍珠奶茶湯底) l 柑桔檸檬 l 白桃烏龍茶之後佢個麻糬火鍋同我幻想嘅一樣 佢係有6粒微微燒過嘅麻糬 仲有啲芋圓 番薯圓 小丸子同埋珍珠 正🤩佢哋煮完之後食落係真係好濃奶茶味 之後佢個麻糬煙煙韌韌 微微拉絲咁樣 口感幾正
🇭🇰龍鳳號
龍鳳聖誕2人套餐$288 (原價$328)
鹽酥雞 l 養生花雕麻油雞鍋
鹽酥雞
養生花雕麻油雞鍋
之後個花雕麻油雞就正正常常 不過啲蔬菜就煮得比較耐🍄
古早味魯肉飯 l 正宗大腸麵線
古早味魯肉飯
正宗大腸麵線
2人暖笠笠麻糬火鍋(珍珠奶茶湯底)
之後佢個麻糬火鍋同我幻想嘅一樣 佢係有6粒微微燒過嘅麻糬 仲有啲芋圓 番薯圓 小丸子同埋珍珠 正🤩佢哋煮完之後食落係真係好濃奶茶味 之後佢個麻糬煙煙韌韌 微微拉絲咁樣 口感幾正 個芋圓同番薯丸都好煙靭 尤其係番薯丸 好甜好好食🍠嘢飲方面我自己就鍾意柑桔檸檬多啲 呢個酸酸甜甜好開胃 個白桃烏龍茶就偏甜少少🍑
#rbyeat
#rby台灣菜