餐廳: SUKIYAKIYA
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
😝生日月食咩好?哈哈,男朋友book左呢間位於灣仔的SUKIYAKIYA~佢知我鍾意食日本野,呢間主打日式壽喜燒SUKIYAKI,環境以和風作主調!今次我地試左兩款日本A5優質和牛套餐,真係回味無窮,絕對要推介比大家,以下係詳細食評🥰.▫️日本產—特撰黑毛和牛(A5) $689 (SET)⭐️ 強烈推介⭐️兩款套餐都分別包括前菜、主菜、甜品!雖然係SET餐,但其實都每道菜式都非常精緻,特別係佢既前菜,令人醒胃!包括有前菜有生蠔、和牛他他、高甜度蕃茄、柚子蘿蔔漬,生蠔放上食用花同魚子,既精緻又鮮甜,而和牛他他再配上鵪鶉蛋黃,令和牛他他入口更加滑嫩,而柚子蘿蔔漬都係好好食,清新得黎又食到蘿蔔清甜爽口!❤️前菜整體都係滿分!而主菜特撰黑毛和牛係用A5和牛最高級既食材,70%脂肪/30%肉就比例,油脂味極重,可以話係入口即溶,而且店員都會好貼心講解😁會按你想食既生熟程式烹調比客人食,只係要少少既壽喜燒汁一齊煎烤,而且好好食!加上佢地可以無限添加日本白飯,配搭埋一齊係更加正!😍▫️日本產—特撰黑毛和牛(A5) $529 (SET)⭐️ 強烈推介⭐️如果唔鍾意油脂味重既朋友,可以食呢一款,掉返轉係70%肉/30

▫️日本產—特撰黑毛和牛(A5) $689 (SET)
😍

▫️日本產—特撰黑毛和牛(A5) $529 (SET)
⭐️ 強烈推介⭐️如果唔鍾意油脂味重既朋友,可以食呢一款,掉返轉係70%肉/30%脂肪就比例,食落無咁漏,肉味會偏濃,同樣🥲都好食!最後SET餐會跟埋野菜鍋😆食完肥膩既和牛後,可以清一清腸胃,食返個暖笠笠既野菜鍋,湯底係壽喜燒&鰹魚湯底混合❤️!除此之外,仲有極精緻既日本甜品,包括紅豆菓子、十勝紅豆、抹茶味蕨餅!食完真係好滿足!~極之推介!
慶祝紀念
生日