2018-01-09
其實之前都食過 係幾好食既 而咁啱男友話想食台灣野 即刻諗起再黎呢間啦 佢既裝修好懷舊 牆身貼左好多掛畫 同埋播舊既台灣歌 真係有少少去左舊台灣既感覺麻辣牛筋牛腩麵 - 好快就已經聞到佢既辣味 個湯底比想像中冇咁辣 算係中辣啦 唔食得好辣既朋友都可以試下 大大舊既牛腩及牛筋燉得好淋呀 牛腩又唔會太肥又唔太瘦 好適中而且佢吸收晒湯底既精華 好正 牛筋亦一d都唔硬 好有咬口 鹽酥雞滷肉飯 滷肉雖係細細粒咁 但係每粒瘦和肥肉係好平均 少少咸咸地油油地既感覺 撈飯簡直一流呀 佢既鹽酥雞粒外層炸粉唔厚 入面既肉質都保持到嫰口 而表面加左胡椒粉減低油膩感黑松沙士 - 原來即係台灣版既沙士汽水 冇以前細個飲過既沙士咁甜 成間真係好懷舊 未飲過既後生仔可以試下