2024-09-07
今日尖沙咀收工就去咗附近搵有乜好食,見到有間燈光好神秘又係食韓國嘢就衝咗入去試🤭前兩個月去咗韓國啲街邊餐廳設計同呢個差唔多,好似置身喺韓國咁🥰一嚟就上咗個部隊鍋,本身湯底夠濃縮另外我哋加埋芝士落去,食落口感好豐富👍部隊鍋要用嘅材料好簡單,但係呢個正正就係韓國嘢嘅精髓再嚟叫咗個薯仔煎餅,呢個口感好煙靭第一次食好似食緊薄罉咁,不過佢就加咗薯仔絲喺入邊,再加埋配咗啲魚露汁食落唔咁膩👌呢個菜包豬腩肉係有限量,好彩都試到😚首先嚟到就俾佢嘅份量驚艷到😂好大份!豬腩肉就偏向有咬感,配埋魚露汁同辣椒醬加落去菜入邊一齊食,征服我口腔😮💨好欣賞佢加咗啲京蔥喺上面,包埋落菜入邊爽口啲今次叫咗兩杯酒,配合返韓國街頭食物嘅配搭😙柚子啤酒必叫👍match到一個點