餐廳: 千両 (名店坊)
資訊:

千両全新嘅日本伊勢海老餐目真係好正😍食完呢餐超滿足 好似返咗日本咁🇯🇵🫣日本伊势海老二食🦞伊勢海老刺身+伊勢海老湯伊勢海老=龍蝦 首先會食咗龍蝦刺身先🤤其實我係第一次食😳肉質透明 鮮味十足 口感有彈性😆點少少豉油更加可以帶出佢嘅鮮味🥰而且份量好足👍🏻食完之後店員就會拎個龍蝦頭去做伊勢海老湯🥘呢個真係不得了🫶🏻感覺係濃縮咗一隻龍蝦嘅精華平時食鍋食麵都唔會飲湯 呢個係的唔小心索到一啖之後 忍唔住飲晒成鍋😂真心覺得唔飲係浪費晒!超好味又唔會過咸 原汁原味嘅鮮甜🤤入邊仲有帶子、豆腐、蔬菜、葛絲 超豐富❤️日本伊勢海老黃金燒一上枱以為係芝士燒龍蝦🤭原來黃色嘅地方係雞蛋😳食落係另一種風味🍳龍蝦肉厚鮮甜 口感軟腍幼嫩 唔會燒到又鞋又老👏🏻千両職人壽司拼盤超鍾意食嗰兩件吞拿魚腩蓉嘅壽司🥹油香爆發極上刺身拼盤(2人前)呢盤嘅刺身款款都係厚切鮮甜🤤💕尤其是大拖羅🤭入口即溶😍超超滿足 喺日本黑門市場嘅味道👏🏻❤️赘沢壽司卷呢款都係超推薦!上面有粒粒飽滿嘅魚子、馬糞海膽(100分🥹)、松葉蟹肉🦀中間有吞拿魚腩蓉 下面6件壽司小卷包住牛油果🥑口感豐富 超級滿足🥰軟殼蟹牛油果沙律伴日向夏沙律汁超級清新嘅沙律🥗佢嗰隻醬
千両全新嘅日本伊勢海老餐目真係好正😍

呢個真係不得了🫶🏻感覺係濃縮咗一隻龍蝦嘅精華

日本伊勢海老黃金燒

千両職人壽司拼盤
超鍾意食嗰兩件吞拿魚腩蓉嘅壽司🥹油香爆發

極上刺身拼盤(2人前)

赘沢壽司

軟殼蟹牛油果沙律伴日向夏沙律汁
超級清新嘅沙律🥗佢嗰隻醬汁好好味 酸甜開胃完全唔膩 入邊有好多柑橘粒果肉😍
軟殼蟹超飽肉 又多蟹膏😍有兩大隻 切四件 炸粉好薄 啖啖都好滋味👍🏻

白蝦唐揚
口感類似台灣嘅酥炸溪蝦 但唔會有油溢感😆

雙色雪糕糯米卷
佢哋嘅豆腐同黑芝麻雪糕都超好食😋唔會好甜 又濃香🤤不過糯米皮要放耐少少先會軟糯 即刻食會比較韌😳