2004-09-22 65 瀏覽
今日成日都要周圍去開會,食午飯都要應酬兩個洋人。正諗去邊度食,唔想太formal又唔可以太casual,同事提議來這裡食點心自助餐。雖然未試過呢度的點心,但都來過飲野,地方唔失禮,所以就一行四人的來了。裝修幾靚,地方唔錯,檯櫈傢私碗碟都很精緻,入口那個大鳥籠幾觸目。眼見今日幫襯的,絕大多數是洋人。分室內及室外兩部份,當然以室內的環境較好,但我們就坐室外,都有幾把勁牛角扇在吹濕水蒸氣,所以今日悶熱的天氣亦不覺太難受。自助飲茶,幾乾手淨腳,點心選擇不少,都有廿幾款,款式都係大路的蝦餃燒賣春卷鹹水角的,水準當然不是十分好,應該是蒸著等人叫的。但賣相精緻,好得兩位外賓的歡心,尤其一味炸兩,為本地美食增光不少﹝雖然水準一般!﹞。侍應招呼都唔錯,沒有甩單,亦一叫就到,值得一讚。埋單450蚊有找,以專誠吃中式點心來說當然不算抵,但若找處飲茶地方傾正經野,又唔想太拘謹的話,呢度不失為不錯的選擇。To Editor:請加入電話3110-1222
侍應招呼都唔錯,沒有甩單,亦一叫就到,值得一讚。

To Editor:請加入電話3110-1222