2015-10-02
太平飯店地點好就腳, 係北角地鐵站A1出口旁,好方便, 入到去已經好大陣滷味味, 好正比起我一般食開既滷水鋪這兒比較新潮, 而且滷水部門係用開放式廚房, 客人可以清楚見到師傅準備客人點既餸菜滷水三并, 有鵝片,墨魚,大腸大腸好軟,微暖以及前未試過,同埋切得好簿,食鵝片同大腸時一點也不覺得油膩而墨魚片亦十分爽口,好食,滷汁不太喊,最正都係有好滑既豆腐鋪底醉香溏心蛋好香酒味, 好喜歡流心既質感, 必點既小食花彫醉鮑魚 2件 $88見到有鮑魚點, 雙眼一閃即order 來到是2件鮑魚, 想用刀叉切開食, 原來細心既廚師已將鮑魚好細心咁切開左四件, 口感好軟好好食,淡淡花彫酒味 不會太過濃黃金糖醋麵呢個麵我之前係好舊既鋪頭試過一次, 又甜又酸, 真係一試難忘, 難得再次係度見到就唔想錯過呢度做法有d唔同, 只會係煎脆一面,來到麵是有點厚, 放了糖同醋, 那味道又回來了, 可以一試
比起我一般食開既滷水鋪這兒比較新潮, 而且滷水部門係用開放式廚房, 客人可以清楚見到師傅準備客人點既餸菜 滷水三并, 有鵝片,墨魚,大腸
大腸好軟,微暖以及前未試過,同埋切得好簿,食鵝片同大腸時一點也不覺得油膩而墨魚片亦十分爽口,好食,滷汁不太喊,最正都係有好滑既豆腐鋪底 醉香溏心蛋
好香酒味, 好喜歡流心既質感, 必點既小食 花彫醉鮑魚 2件 $88
題外話/補充資料:
滷水的確係做得不錯, 會再帶朋友來食