2017-03-30
突然想食韓式雞,但又唔想吃炸,見到呢間有烤雞,決定泥試一試 😊😊😊先泥一個招牌烤雞🐥🐥🐥🍖🍖🍖🍗🍗🍗,同款仲有好多唔同味道,如: 辣味,蒜,京䓤等等。但我就選擇左原味,唔洗諗😂😂😂😂😂 同炸雞好唔同,烤雞無左果層炸粉,感覺上“無咁熱氣”。最重要嘅係,雞肉都仲係咁嫩滑又唔會乾爭爭咁 😄😄😶😶😶 調味唔多,食到雞肉味,唔會被強味嘅調味料搶哂。 另外仲附上三種唔同醬汁😲😲😲 紅色嘅係一般韓式辣醬,黃色嘅係芥苿,而白色望落似沙律醬但食落就有啲甜甜地又有薯仔嘅粉粉地味道 😮😮😮😮 白色醬比起辣醬同芥苿醬嘅味道無咁突出,個人覺得辣醬最夾😂😂😂😂再泥一個烤牛肉pizza🍕🍕🍕🙆🙆🙆 一如既往,韓式pizza嘅餅底比較薄,無咁快飽😁😁😁 底層有一層甜甜地嘅燒烤醬,配料就有:三色蕉同埋牛肉粒。配料切得細細粒咁,食pizza時啲配料唔會跌到成枱都係,好方便👍👍👍 值得一讚嘅係,佢嘅芝士落得好重手😲😍😍😍😍😍 好chewy,但係味道又唔係好濃,食落唔覺膩 👍👍👍 不過個人覺得肉料份量上可多一點😅總括而言,成個餐廳嘅環境好好,靠窗坐仲可以望到lee gardens一帶嘅街景,感覺好似有點高級😂😂😂😂 星期四晚
總括而言,成個餐廳嘅環境好好,靠窗坐仲可以望到lee gardens一帶嘅街景,感覺好似有點高級😂😂😂😂 星期四晚人唔多,唔會太嘈,仲會播一啲好updated嘅kpop歌,同朋友聚會係一個好地方。食物選擇唔多,但每樣食物都做得幾高質。餐廳負責人同侍應都識用英文溝通,電話book枱時,老闆雖然唔識講中文,但識得聽同用流利嘅英文對答😁😁 絕對會再泥!