餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (東港城)
資訊:

2019-06-18 2091 瀏覽
牛角喺東港城已經開咗一段時間,一直都未試過,其中原因係我覺得烤肉份量較小同,價錢亦唔實惠。不過將軍澳嘅食肆都食得7788,食晏時間又唔係長唔可以去太遠,所以都係揀咗牛角食Lunch,最重要係本身自己都想試。下午一點半左右到拎票等咗大概十五分鐘有位,餐廳比較暗,每張枱上都有獨立嘅燈照住,抽風系統做得好,無咩油煙味。職員帶位坐低後,用Ipad落單,非常方便亦可減少出錯,每人叫咗一份午餐。每枱有兩款醬料,烤肉專用夾。牛角流自選3食: 凱撒沙律+牛舌+迷你膳良豬拉麵牛舌好好味,又爽又唔韌。沙律都好大碗。麵有啲似淥嘅麵餅,有啲難食。牛角特選牛五品盛合:牛肋肉+肩脊肉+厚燒牛舌+腹胸肉+牛舌+昆布湯+迷你沙律+香蔥溫泉玉子飯肉質真係幾好,牛味豐富。玉子蛋飯加少少豉油食就唔錯喇。石鍋黑松露蒜香海鮮飯,熱辣嘅石鍋外有個好fit嘅木盒,減少客人燙傷,好細心。飯嘅份量唔多所以相對配料算多,黑松露味唔濃但每啖都食到香味,幾好吖。+12追加牛角雪糕上面灑滿黃豆粉,啖啖黃豆味。+12追加牛角雪糕(抹茶)飲品揀咗凍奶茶,凍柚子蜜。

每枱有兩款醬料,烤肉專用夾。

牛角流自選3食: 凱撒沙律+牛舌+迷你膳良豬拉麵
牛舌好好味,又爽又唔韌

沙律都好大碗。

麵有啲似淥嘅麵餅,有啲難食

肉質真係幾好,牛味豐富

玉子蛋飯加少少豉油食就唔錯喇

+12追加牛角雪糕
上面灑滿黃豆粉,啖啖黃豆味。

+12追加牛角雪糕(抹茶)

飲品揀咗凍奶茶,凍柚子蜜。
2019-06-17
15 分鐘 (堂食)