年底朋友要清假,佢建議去山頂⛰️行吓順便食餐飯,佢話原來佢自己未坐過新纜車上山頂,要試吓,咁就搵咗我一齊陪佢,於是我都趁機會清下假。喺山頂行咗個圈,差不多4公里,跟住喺山頂廣場搵嘢食,見到呢間,就決定入去食午餐。我哋叫咗個$388嘅二人套餐,包咗都幾多嘢食。🦢醬皇燒鵝例牌燒鵝皮脆脆哋,仲好好彩有半隻燒鵝髀,燒鵝肉味道濃郁。🐖單拼燒味例牌揀咗燒腩仔,燒腩仔嘅豬皮燒到脆卜卜,腩肉半肥瘦,好甘香,再沾黃芥辣一齊食,好惹味。🥬效外油菜係菜心,全走,簡單好食。🍲自選燉湯x2陳皮綠豆鱆魚蓮藕湯熱辣辣,深啡色,非常濃郁,絕對係老火湯,夠晒火候,依家冬天飲,飲完全身感到暖笠笠。🍚絲苗白飯x2二人套餐食到我哋兩個非常飽飽,咁朋友建議再行多一個圈,呢日真係有充足嘅運動🏃‍♀️啦~

🦢醬皇燒鵝例牌
燒鵝皮脆脆哋,仲好好彩有半隻燒鵝髀,燒鵝肉味道濃郁。

🐖單拼燒味例牌

🥬效外油菜
係菜心,全走,簡單好食。

🍲自選燉湯x2
陳皮綠豆鱆魚蓮藕湯