2010-07-20
5月5日, 105週月慶祝第二餐! 一場黎到九龍城梗係唔可以錯過TonyWong d cake啦!!! 蛋糕櫃雖細, 但款式卻令人花多眼亂… 全部都想食囉!!! 但因為呀比嘅理性制止, 最終揀咗我地兩個都鐘意食嘅Chocolate Truffle試下先…::: Chocolate Truffle ::: $35佢個dome-shaped外形, 面頭一層鏡面朱古力仲有d白朱古力拉花同金箔做裝飾. 真係可愛到令人唔捨得食!! 忍痛切開內層, 內裡係超濃滑嘅chocolate mousse, 中間仲有pat dark chocolate軟心~ 口中滿滿是香濃朱古力味! 但仲未完, 仲有層朱古力脆脆底為成個軟淋淋mousse口感帶來新衝擊! 太好味了~ 真係唔捨得咁快食完!!下次要試埋其他cake先得!!! 好好味呀真係~ 只可惜只能外賣, 買完要周圍搵地方食有d狼狽… 如果我呀比好似TonyWong咁勁, o係屋企就食到佢d正cake咁就好喇! kakaka
::: Chocolate Truffle ::: $35