2019-10-22 80 瀏覽
去黃大仙中心同屋企人食泰國菜, 行過呢間阿萊泰。 門口大大個寫住 <星期一至五晚市八折,仲要唔收加一😍 >,望入去都幾多人呀就入去試下 。地方坐得好舒服呀,因為好闊落。佢仲特登畀咗個有梳化嘅自成一個位畀我同屋企人 ,好貼心 ,抵讚 👍 。打開個餐單有好多唔同種類,仲有啲係佢嘅特色菜, 好似有個 18吋軍艦咖哩海中寶。 一條長長嘅法包上面海鮮咖哩,喺出面見唔到㗎。 我哋四個人啱啱好就叫咗個四人餐,好豐富頭盤到甜品都已經有哂。🔸泰式拼盤:有蝦餅,魚餅,春捲, 全部都係新鮮熱辣啱啱炸起。🔸湯: 大頭蝦冬陰公湯 。冬陰公既口味其實真係好個人,有啲鍾意酸點,有啲鍾意辣點。呢度既冬陰公湯就好合我屋企人好味, 各方面都好平衡 。 湯內有兩隻大大既大頭蝦, 分左一人兩碗都仲有淨, 份量好足丫。主菜:🔸海南雞🐔 , 真係好滑。我最鐘意佢係 滑得來係熱既! 出面食好多時候都係凍既 , 因為再翻熱會老嘛。但係凍冷冷, 有時我都 擔心佢唔知攤咗幾耐先買 有衛生嘅問題呢度嘅雞係熱㗎仲要都仲係好滑同埋好有雞味呀值得推薦。 🔸花膠海鮮粉絲煲 ,有花膠,有魚,魷魚呀等等嘅海鮮。不過重點應該係索哂味既
去黃大仙中心同屋企人食泰國菜, 行過呢間阿萊泰。

主菜:

🔸花膠海鮮粉絲煲 ,有花膠,有魚,魷魚呀等等嘅海鮮。不過重點應該係索哂味既 粉絲,好食!

🔸飛天通菜 夠鑊氣夠惹味 👍

🔸泰式鮮蝦炒金邊粉
呢樣係我最鍾意嘅!佢個味道啱啱好酸酸甜甜 ,個炒粉夠乾身,同我之前喺泰國食嘅非常相似,所以就算食咗咁多餸,我都清咗半碟丫 。
個套餐仲包埋

🔸泰式甜品拼盤及芒果糯米飯。(係唔係真係抵到一個點。🤣🤣🤣)拼盤有唔同種類嘅椰汁糕,芒果糯米飯嘅芒果亦都好甜。

以上全部都只係 $698 唔駛加一。

每人$200都唔駛。 食到捧住個肚之餘 , 佢真係好味!推薦丫 👍