2013-08-06 268 瀏覽
有個fd話想試吓權發既黃金蝦,咁就由我哩條地頭蟲做coordinator,約埋一大班人齊齊食啦!「沙拉骨」:佢係沙律醬連埋D炸排骨一齊炒,所以每舊都沾滿沙律醬。D肉夠淋,亦好入味,應該炸之前用香料醃過,夾埋沙律醬食,一流!「蒜蓉粉絲蒸蟶子」:好鮮甜,亦無蒸到過老,唔會話咬唔開,麻麻地海鮮既我都覺得好味!「豆豉鯪魚炒油墨菜」:第一次食咁既炒菜,原來好match,油墨菜好爽甜,無咩渣,不過我好怕食豆豉,所以食左唔多。「黃金蝦球」:哩個簡直無敵,大蝦好彈牙,加埋D咸蛋黃去炒,鑊氣十足,正!(不過注意,佢係黃金蝦「球」,唔好叫錯黃金蝦「碌」,「碌」係連殼炒,鐘意啖啖肉既我就係之前中過招喇=-=)「魚香茄子煲」:上檯時仲滾緊架,茄子夠淋,汁夠杰,送飯一流!「醉香雞煲」:送黎時係一碟生既雞肉伴一盤湯,個湯好大陣藥材味,我就麻麻,所以一舊都無食到,但D fd就食到lam lam脷!成餐飯每人大約$130,又雞又蟶子又蝦,仲唔係抵到爛

成餐飯每人大約$130,又雞又蟶子又蝦,仲唔係抵到爛

2013-06-01