2019-09-12 90 瀏覽
係中環附近返工, 放左工就約左位朋友食飯。 最近食咗好多唔健康嘅食物,所以就決定食養生麵。呢一間養生麵好似得兩款,一係雞一係牛。所以我同我朋友一人嗌左一碗雞一碗牛。 嘢飲方面佢全部都係獨立支裝,非常方便,飲唔晒可以拎走。我嗰面係牛肉麵,我揀咗手工麵因為我鍾意食一啲比較有咬口嘅面。上菜嘅時候碗麵好香,唔算好重嘅藥材味, 比較重牛肉味。碗麵仲有幾舊蘿蔔,非常之入味同埋好林,一啲渣都冇。牛肉嘅份量都好多,非常慷慨,以$68一碗麵來講,仲要去中環食真係好抵。至於我朋友嗰碗雞麵,我試咗個湯底,就真係好重藥材味啦。啲雞都係用雞脾🤤 正呀 最後不得不提嘅就係佢哋嘅手工麵,真係好彈牙好好食,好香米味。 計埋嘢飲最後每人埋單80幾蚊,食晚餐來講,有咁健康,可以食多幾次啊