2021-02-17
2020年亞洲50最佳餐廳之一既Neighborhood超級難book要預早兩星期book.Salt baked chicken rice /yellow wine/ morel $1080 想食呢個飯要book位嗰陣訂埋!侍應首先會捧出原隻鹽焗雞比你驗收同影相再入廚房處理鹽焗雞飯個飯係好似risotto既煮法配蘑菇汁雞只保留最滑最軟既部位難得係連雞胸都好滑雞腎/雞肝都會serve埋唔食內臟都可以試吓成碟飯都好入味份量超大足夠4-5人share2人去吃要打包1/3碟飯.Bone marrow/ caviar $440好細碟過下口癮就算牛骨髓好肥膩但夠鮮味一口麵包一口牛骨髓加魚子醬好正.Warm vegetable casserole/ lardon/ truffle vinaigrette $170以為平平無奇又出奇地好食刨上幾片黑松露片增加香果每種菜去都好新鮮醬汁應該有南乳成份..好多人話呢度好hard sell我又唔係好覺嘅Staff係會問你試唔試乜乜乜拒絕咗之後又唔覺得佢地好chur但係睇得出老闆/staff對外國人啲態度好好多笑容都多啲又殷勤啲唔知係咪因為外國人又食嘢又飲酒消費
超級難book要預早兩星期book
侍應首先會捧出原隻鹽焗雞比你驗收同影相